CGA de Gaspé Office

Montreal, 2010

Located in Mile End, the office occupies an industrial building in a rapidly developing neighbourhood. The design bears the stamp of collegiality and exchange, a premise for a stimulating working environment. Parallel horizontal bands are deployed throughout the entire length of the space, floating above the floor. Structuring the space according to the different tasks, the bands define work surfaces, privacy walls, tables and benches. They end their course with three volumes differentiated by their character and colour – housing a conference room and private workspaces. Many components of the old space on Saint-Laurent Street have been saved and reutilised, transposing the memory of the original office and at the same time reducing the use of natural resources.